Lions Odense SvanenAnsøgningsskemaMalebogOm klubbenKontakt os!Ungdomslejre  
  
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk
Klub nyheder RSS-feed
Hvad er RSS?


Ansøgningsskema
Ansøgningsskema til udfyldelse ved donationer se faneblad foroven!

>> Læs mereKlik her for besøge Nextwave


Lions i Danmark giver 1 million til bekæmpelse af ebola.

 Ebola-udbruddet i Vestafrika har udviklet sig til en af vor tids værste katastrofer. Derfor har Lions i Danmark besluttet at give 1 million kroner til bekæmpelse af den frygtede sygdom.

Mere end 5000 mennesker er allerede omkommet. Børnene er ekstremt udsatte., og de risikerer at blive forældreløse hvis familien bliver ofre for ebola.

Donationen formidles gennem l ”Læger Uden grænser”, ”UNICEF” samt ”Masanga hospital” i Sierra Leone, der har været støttet af Lions Danmark gennem de sidste 9 år.

Pengene skal bruges til

• Hjælpe familier med at beskytte sig
• Gennemføre oplysningskampagner
• Etablere beredskab

• Omsorg og tryghed til efterladte børn 

 

Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp (Disaster & Relief)

 Lions club Odense Svanen har været med til at give 100.000 kr. til bekæmpelse af ebola i Sierra Leone via en donation fra Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp. 

Donationen formidles via de danske Lions Klubber og varetages af læge Peter Bo Jørgensen på Masanga Leprosy Hospital, der ligger midt i Sierra Leone. Hospitalet er gennem en årrække støttet af danske Lions Klubber.

Epidemien kommer fra nabolandet, Guinea, der ikke ligger langt fra Masanga. Der er stor trafik over grænserne, og i alle årene har der været mange patienter fra Guinea på hospitalet i Masanga, der derfor er særligt udsat for smittefare.  

 

Hjælp til sikkerhedsudstyr og uddannelse

I øjeblikket arbejdes der med at skaffe det fornødne sikkerhedsudstyr. Udstyret skal bruges til at beskytte personale og sikre en forsvarlig isolation samt til at beskytte og værne de øvrige indlagte patienter. Det drejer sig primært om sikkerhedskitler/plastik forklæder, gummistøvler og -handsker og lignende. En af afdelingerne vil blive omdannet til isolationsafdeling med slusetilgang, omklædningsrum og mulighed for at skaffe sig af med afføring, opkast, væske m.m. fra patienter med suspekte symptomer.

Alle hospitaler i landet har en forpligtigelse til at tage imod ebolaramte patienter, men det kan ikke lade sig gøre på grund af manglende uddannelse og udstyr. Lægerne i Masanga er derfor ved at iværksætte undervisning af personale og etablere en isolationsafdeling samt øvrige nødvendige foranstaltninger for, at man kan tage imod patienterne på forsvarlig vis.

 

Baggrunden alvorlig

Et udbrud af ebola i Guinea med mulighed for spredning til Sierra Leone og i særdeleshed til området omkring Masanga finder sted netop nu. Status er, at der har været 120 ebola tilfælde i Guinea, hvoraf 80 mennesker er døde. Der har været 2 bekræftede tilfælde af ebola i Liberia, men indtil videre er der ingen bekræftede tilfælde i Sierra Leone, dog er der et par suspekte tilfælde, som i øjeblikket er under mistanke for ebola. Der er nu skærpet opmærksomhed i landet og stor bevågenhed fra officiel side. Ebola i Guinea i Vestafrika kan meget vel være spredt til Sierra Leone.

Derfor ønsker man at være godt forberedt, således at man kan håndtere en krisesituation og beskytte medarbejdere og udsendte læger samt behandle de indlagte patienter.

I forhold til de frivillige er det besluttet, at der ikke sendes nye frivillige af sted til Masanga, før det er sikkert, og situationen er under kontrol.

 

Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp

Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp får stillet midler til rådighed af de lokale danske Lionsklubber til at yde hjælp ved katastrofer og nødsituationer her og i udlandet.  Lions Katastrofehjælp har eksisteret i over 39 år, hvor der i alt er doneret knap 30 millioner kroner.  Læs mere på www.lions.dk

Danske Lions Klubbers Katastrofehjælp
Steen Rummenhoff, formand
Åskrænten 34
3600 Frederikssund
Mobil: +45 2139 2998
E-mail: khf.md@lions.dk

 

 
Klik her for at sende en mail til Lions Danmark